Sök flyg till Serbien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Serbien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Flyger man till Serbien i dag känns det jugoslaviska inbördeskriget, som rasade för bara två decennier sedan, mycket avlägset. I dag har de forna jugoslaviska staterna återuppbyggts och turisterna vallfärdar återigen till området. Serbien är kanske inte det land i forna Jugoslavien som är mest förknippat med turism, men det håller på att ändra sig. Huvudstaden Belgrad är en fascinerande stad, full av sevärdheter. Dessutom är nattlivet vida känt. Belgrad har kanske flest nattklubbar per capita i hela Europa. Det är inte förrän på morgonkvisten som nattklubbarna stänger för natten, eller dagen, beroende på hur man ser på saken. Många av de bästa nattklubbarna är inhysta i vackra strandbåtar som ligger utmed kajkanterna till floderna Sava och Donau.

Bokar man en flygresa till Serbien får man heller inte missa stadsdelen Skadarlija, ett område som fullkomligen flödar av kultur. Här finns mängder av intressanta små butiker och högklassiga restauranger. Den stora mängden vackra 1800-talsbyggnader och konstateljeer är säkerligen intressanta för den som tycker om arkitektur och konst.

Flygbolag med flygresor till Serbien

Serbiens huvudstad, Belgrad, är många gånger större än de andra städerna i Serbien. Därför är Belgrad ett naturligt centrum i landet. Flygresor till Serbien går uteslutande till Belgrad. Även om Belgrad är en storstad är förbindelserna med Sverige faktiskt inte särskilt väl utbyggda. Med SAS kan man flyga till Serbien med direktflyg, eller efter mellanlandning i Oslo eller Köpenhamn. Även med lågprisflyget Norwegian har man denna möjlighet även om det inte går att hitta lika billiga flygresor till Serbien som till exempelvis Tyskland, Frankrike och Spanien. Även det serbiska nationella flygbolaget Jat Airways har flyg till Serbien från Sverige.

Flygplatser i Serbien

Nikola Tesla-flygplatsen, som ligger cirka två mil väster om Belgrad, är den största flygplatsen i Serbien. Flygplatsen är ansluten till Belgrad med en motorväg. Kommunikationerna mellan flygplatsen och centrala Belgrad är relativt goda. Det går transferbussar var tjugonde minut. Resan in till centrala Belgrad tar cirka en halvtimme.