Sök flyg till Tjeckien

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Tjeckien. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

I Tjeckien är det huvudstaden Prag som är det givna besöksmålet. Denna vibrerande huvudstad har något för alla smaker. Här kan man ta del av shopping och nöjen av alla de slag. Staden är också ett arkitektoniskt mästerverk. Hela gamla stan är till exempel ett världsarv. Gamla stan har stått i princip intakt sedan 1200-talet. Den så kallade ”nya staden” är från 1300-talet. I området Hrad?any kan man besöka flera katedraler och även Prags slott.

Den som bokar en flygresa till Tjeckien för att ta del av landets ölkultur ska göra ett besök i staden ?eské Bud?jovice. Här finns mängder av bryggerier att besöka. En annan sevärdhet utanför Prag är staden Kutná Hora, som är mycket vacker med sin säregna arkitektur. I staden finns också det så kallade Benhuset, som är inrett i med människoben från över 50 000 människor.

Flygbolag med flygresor till Tjeckien

Prag är en viktig handelsstad i Europa. Dessutom är Prag ett populärt resmål. Det är alltså inte svårt att hitta flygresor till Tjeckien och Prag. Det är dessutom billigt att köpa flygresor Tjeckien. Flera lågprisbolag flyger nämligen till landet.

Lågprisbolaget Norwegian har dagliga avgångar till Tjeckien (Prag) från Stockholm-Arlanda. Bokar man tidigt har man möjlighet att få ner priset för flygresan till en bra bit under tusenlappen. Ryanair flyger inte direkt till Tjeckien från Sverige. Ett alternativ om man vill flyga med Ryanair, är att flyga via London-Stanstead. Med SAS, Lufthansa och British Airways har man goda möjligheter att flyga reguljärt till Tjeckien från Stockholm-Arlanda. SAS har en handfull avgångar till Prag varje dag, året runt.

lygplatser i Tjeckien

Prags internationella flygplats, Ruzyn? International Airport, ligger knappa milen utanför Prag. Flygplatsen är den absolut största i Tjeckien, med över 13 miljoner passagerare årligen. För att komma in till centrala Prag kan man ta en taxi eller åka tunnelbana. Tunnelbanestationen Dejvická ligger nämligen i anslutning till flygplatsen.

Flygplatsen Brno-Tu?any ligger i Brno, som är Tjeckiens näst största stad. Här landar man om man bokar en flygresa till Tjeckien med Ryanair. Från Brno är det cirka 20 mil till huvudstaden Prag.