Experter på billiga flygresor

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Billigaflygresor.se är sajten för dig som vill flyga billigt, men vill slippa kompromissa med bekvämligheten. Här hjälper vi dig att resa billigt – hela vägen från dörr till dörr. Vi tipsar om hur du bäst ska planera, boka och lägga upp din flygresa för att få den optimala resan till det lägsta priset

Testat Kayak? En smidig tjänst som hjälper dig att hitta billiga flygresor. Klicka här >

Billiga flygresor till Venedigs två flygplatser


Vill du hitta en billig flygresa till romantiska Venedig? Vi hjälper dig! Lär dig allt om vilken tid som är bäst att resa, hur du ska välja transfer – och om lågprisflygplatsen du kanske inte visste fanns.

billiga flygresor venedig
Helt byggd på miljontals träpålar är Venedig en minst sagt unik destination.

En weekend i Venedig gör få resenärer besvikna. Denna unika stad i norra Italien som är välkänd för sina gondoler och kanaler bjuder också på berömda sevärdheter och mängder av restauranger. Staden har också en egen flygplats, med namnet Venedig Marco Polo, som ligger på fastlandet drygt en mil norr om centrala Venedig.

Så, hur flyger man billigt hit? För att hitta en billig flygresa till Venedig gäller det att ha bra koll på vilka förutsättningar som finns – exempelvis varifrån man kan flyga hit, hur man flyger hit och när det är som billigast. Här har vi sammanställt en guide för att hjälpa dig på vägen mot en prisvärd resa till denna italienska pärla.

Kan man flyga direkt till Venedig? Både ja och nej!

Ofta vill man inte bara resa billigt, utan det ska helst även vara så bekvämt som möjligt. Därför väljer många att flyga direkt! När det gäller direktflyg från Sverige till Venedig är dock utbudet ganska skralt – under vinterhalvåret är det nämligen bara flyg med mellanlandning som gäller. Framåt vårkanten ändras dock detta, och från april kan du resa från Arlanda till Venedig med Ryanair. De erbjuder då flygningar två dagar per vecka. Från och med juli hittar du även resor med Norwegian till Venedig.

avstånd venedig flygplats

Om du utgår från Göteborg och Landvetter flygplats är det flyg med mellanlandning som gäller oavsett årstid. Att flyga med mellanlandning kan dock göra din flygbiljett billigare! Om du ändå vill flyga direkt, men inte vill behöva åka upp till Stockholm, finns också alternativet att ta sig över Öresundsbron till Köpenhamn och Kastrup. Härifrån finns det nämligen flyg med SAS till Venedig varje vecka.

Missa inte! Även om Venedig Marco Polo är stadens mest välkända och trafikerade flygplats finns här faktiskt ytterligare en flygplats. Ungefär fyra mil norr om Venedig ligger flygplatsen Treviso. Denna flygplats trafikeras i stort sett uteslutande av lågprisbolag, och har du tur kan du hitta en riktigt billig resa hit med exempelvis Ryanair. Ta därför med även denna flygplats i ditt sökande efter en billig flygresa till Venedig.

Få hjälp att hitta den billigaste flygresan till Venedig

Det bästa sättet att hitta en prisvärd resa är att vara noggrann med att jämföra sina alternativ. Detta gör du enkelt genom att använda Kayaks smidiga jämförelsetjänst. Här hittar du alla flygresor till Venedig, oavsett vilken flygplats du utgår ifrån. Använd länkarna nedan för att komma direkt till Kayaks sida och boka din nästa resa.

När är det billigast att flyga till Venedig? Undvik vår och sommar!

Till Venedig är det normalt sett dyrast att flyga under sen vår och sommar, då det också är högsäsong här. Om du vill komma undan billigare kan det därför vara en bra idé att leta efter flyg exempelvis under tidig vår. Under denna period är det dock inte lika behaglig temperatur på plats, vilket kanske är tråkigt om man planerat in en härlig weekend på Venedigs gator och kanaler. Tipset är att ställa pris mot övriga parametrar och fundera kring hur mycket du är villig att kompromissa med för att komma undan så billigt som möjligt.

gondol kanal venedig
Ta en gondoltur på någon kanalerna eller strosa runt på Venedigs mysiga gator. Här är svårt att inte trivas!

Boka en charterresa till Venedig – välj TUI, Ving eller Apollo

För dig som vill att både bokning och resande ska vara smidigt är det alltid en bra idé att vända sig till något av charterbolagen. Om du är sugen på att resa till Venedig genom ett charterbolag är detta fullt möjligt – hos både TUI, Ving och Apollo kan du boka en paketresa där flyg och hotell ingår i priset. Däremot finns det inga särskilda chartrade flyg, utan du kommer att flyga reguljärt. Detta innebär att du kan få flyga med mellanlandning, och att exempelvis incheckat bagage inte alltid ingår i priset. Kolla in charterbolagens Venedig-sidor nedan för att se vilka resmöjligheter som finns.

Att välja transfer – billig buss eller lyxig vattentaxi?

Venedig Marco Polo flygplats ligger en dryg mil norr om centrala Venedig, på fastlandet. För att ta dig härifrån till centrala Venedig finns det några olika transferalternativ att välja på – vilket du föredrar är naturligtvis individuellt. Visste du exempelvis att det finns vattentaxi i Venedig? Ett härligt alternativ, men också väldigt dyrt! Nedan hittar du en sammanställning över de vanligaste varianterna för att enkelt kunna ställa restid och kostnad mot varandra.

Från flygplatsen till centrala Venedig

MetodTidKostnad
Flygbuss20 min100-150 kr
Taxi20 min400-500 kr
Vattentaxi30-60 min350-1000 kr*

*Tid och kostnad kan variera kraftigt beroende på om det är en delad vattentaxi eller inte.

Tänk på bagagereglerna – jämför flygbolagen

Venedig är en perfekt weekenddestination, och för en resa hit räcker det oftast gott och väl att resa med handbagage. Redan där har du sparat in pengar, då det alltid är dyrare att resa med incheckat bagage också.

Något som är viktigt att ha koll på gällande handbagage, förutom att du inte får ha större behållare med vätskor, är vilken maxvikt och -storlek som gäller. Detta kan skilja sig en del mellan olika flygbolag. Därför är det värt att undersöka vad som gäller i just ditt fall, så du inte råkar ut för en jobbig situation på flygplatsen där du kanske också måste betala extra för att ditt bagage inte följer reglerna. Här har vi sammanställt lite information kring SAS, Norwegian och Ryanair, som är de tre flygbolag som du kan flyga direkt med från Stockholm och Köpenhamn till Venedig.

FlygbolagMaxviktMaxstorlekKommentar
SAS8 kg55 x 40 x 23 cmAntalet handbagage du får ta med ombord varierar med biljettypen.
Norwegian10 kg55 x 40 x 23 cmBeroende på vilken typ av biljett du har kan den tillåtna maxvikten för ditt handbagage variera.
RyanairAnges ej40 x 20 x 25 cmVissa lågprisbolag har regler som frångår de klassiska flygbolagens.*

*På Ryanairs flyg är det bara gratis att ha med sig en mindre väska ombord på planet, större kabinväskor måste checkas in mot en avgift. Det finns även maxstorlek för denna – högst 10 kg och ett mått på 55 x 40 x 20 cm. Om du vill slippa betala för ditt bagage krävs att du köper en Prioritet-biljett.

venedig byggnad markuskyrkan
Likt många andra italienska städer kantas Venedig av spektakulära byggnader med mycket historia i väggarna. På bilden syns den välkända Markuskyrkan.


Redaktionen
Billigaflygresor.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Billiga flygresor till New York – mellanlanda eller inte?

Billiga flygresor till Londons tre flygplatser

Billiga flygresor till Portugal och Lissabon

Billiga flygresor till Istanbul – från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor till Berlin från Stockholm och Göteborg

Billiga flygresor från Arlanda och Stockholm

Billiga flygresor till Paris två flygplatser

Billiga flygresor till Nederländerna och Amsterdam

Hitta billiga flygresor från Köpenhamn och Kastrup

Billiga flygresor till Alicante – undvik högsäsong